Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük sosyal medya sitesi Facebook Inc., değerini 100 milyar dolara çıkaracak şekilde 10 milyar dolarlık ilk halka arzını gerçekleştirmeyi düşünüyor.

Konuyla ilgili bilgisi olan bir  kaynak, şirketin haka arzı için bu yılın sonundan önce başvuru yapabileceğini söyledi. Ancak, halka arzın tam zamanı henüz kesinleşmedi.

Facebook'un değerlemesinin 100 milyar dolara çıkması, şirketin Ocak ayında duyurduğu Goldman Sachs Group Inc. ve diğer destekçilerin yaptığı 1.5 milyar dolarlık yatırımın ardındaki değerlemesinin de 2 katına denk geliyor. IPOX Schuster LLC'nin kurucusu Josef Schuster, Facebook'un sosyal medya şirketlerinin halka arzındaki güçlü talepleri sermayeye çevirmeyi hedeflediğini belirtti.

Bunun ciddi anlamda yüksek bir değerleme olduğunu belirten Schuster, Facebook'un fırsatları fark ettiğini ve er ya da geç bundan yararlanmak istediğini söyledi.

10 milyar dolarlık halka arzla, Facebook diğer tüm teknoloji şirketleri halka arzlarından daha fazla sermaye artırmış olacak. BU rakam Facebook'u, aynı zamanda 1999'daki Infineon Technologies AG'nin ve 2000'deki Agere Systems Inc.'in halka arzlarının da önüne geçirecek.