Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, Yunan Petrolleri ELPE'nin, borçlarını ödemeyen Yunan ordusuna yakıt ikmalini durdurarak "ambargo" uyguladığı bildirildi.

Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesi, ELPE'nin, 43 milyon avro borcunu ödemeyen Kara Kuvvetleri'ne karşı başlattığı ambargo nedeniyle Yunan Polis Teşkilatı'na (ELAS) ait araçların da yakıtsız kaldığını duyurdu.

Ordudan yapılan ikmalin kesilmesi nedeniyle ELAS'ın yakıt stokunun dün sabah saatlerinden itibaren tükendiği belirtilen gazete haberinde, polis araçlarının yakıt ihtiyacının karşılanması için, Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanlığı ile ELPE arasında, ELPE'nin Aspropirgo, Gudi, Petru Ralli ve Amigdaleza'daki depolarından 4 tanker yakıt alınması konusunda geçici olarak anlaşma sağlandığı ifade edildi.

Kathimerini, Yunan Savunma Bakanlığı yetkililerinin yaptıkları açıklamada, ordunun hala yeterince yakıtı bulunduğu ve bu konuda sorun yaşamadığını belirttiklerini kaydettiği haberinde, Vatandaşı Koruma Bakanlığı yetkililerinin de polis araçlarının gerektiğinde Sahil Koruma ve İtfaiye Teşkilatı'nın depolarından da yakıt alabileceğini belirttiklerini yazdı.