Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Amerikalı ünlü film yönetmeni ve yapımcı Steven Spielberg, Indiana Jones serisinin beşinci filmle devam edeceği müjdesini verdi.

Spielberg, Entertainment Tonight programında yaptığı açıklamada, serinin yapımcısı George Lucas'ın yeni film için senaryo üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.

Ünlü yönetmen, serinin beşinci filminin çekimine 2012'nin sonlarına doğru başlanacağını sözlerine ekledi.

Kafasından hiç çıkarmadığı şapkası ile maceradan maceraya koşan arkeolog "Indiana Jones" rolünde yine Harrison Ford'un kamera karşısına geçmesi bekleniyor.

Serinin ilk filmi "Raiders of the Lost Ark/Kutsal Hazine Avcıları", 1981 yılında gösterime girmişti.

İlk filmin kazandığı başarının ardından 1984 yılında ''Indiana Jones and the Temple of Doom/Indiana Jones ve Lanetli Tapınak'', 1989'da da ''Indiana Jones and the Last Crusade/Indiana Jones ve Son Macera'' çekildi.

Yaklaşık 96 milyon dolara mal olan ve dünya çapında 1 milyar 182 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşan ilk 3 film, toplam 14 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve 7 dalda Oscar Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Serinin dördüncü filmi "The Kingdom of the Crystal Skull/Kristal Kafatası Krallığı" ise 19 yıl aradan sonra 2008 yılında seyirciyle buluştu ancak hayranları arasında düşkırıklığı yarattı.