Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Garanti Bankası, 2010 yılının aynı döneminde dış ticaretin finansmanından kullanılmak üzere aldığı 1 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisini yine aynı tutar karşılığı olarak yeniledi.

Küresel piyasalarda anormal bir döneme rastlamasına karşın, sendikasyon geçen yılın 20 bps altında ve bu yılki bir önceki işlemin de 10 bps altında bir fiyatla aynı tutar karşılığı olarak yenilendi.

İşlemin toplam maliyeti, Libor ve Euribor 100 bps olarak gerçekleşti. Garanti Bankası'nın yine kendi koordine ettiği işleme, 16 ülkeden 30 banka katıldı. 1 yıl vadeyle, 233 milyon 587 bin 500 doları ve 576 milyon 250 bin avro olmak üzere, iki dilimden oluşan kredinin imza töreni İngiltere'nin başkenti Londra'da yapıldı.

Törene, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Başkonsolos Ahmet Demirok, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, Ticaret Başmüşaviri Yüksel Akça, Ekonomi Müşaviri Selma Gürbüzer ile çok sayıda bankadan yatırımcı ve yetkili katıldı.

İmza töreninde konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Bu işlemle, Garanti Bankası olarak, uluslararası piyasalardaki olağanüstü koşullara rağmen, sendikasyon kredileri alanındaki uzmanlığımızı uluslararası bankacılık ilişkilerindeki gücümüzü bir kez daha ortaya koyduk" dedi.

Özen, Garanti Bankası'nın ilişkide olduğu bankalarla beraber büyüme odaklı stratejinin ve potansiyel iş alanları yaratmadaki becerinin olumlu sonuçlarını gördüklerini belirtti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Özen, "Güçlü uluslararası bankacılık ağı sayesinde Garanti'nin sürdürülebilir yurtdışı borçlanma yaratma başarısı ve bu alanda sektördeki öncülüğü her koşulda devam ediyor" diye konuştu. Özen ayrıca, Türkiye'nin ekonomisinin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu vurguladı.