Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Standar & Poor's'un içlerinde Bank of America ve Goldman Sachs'ın da olduğu ABD bankalarının kredi notunu kırmasının ardından borç krizinin yayılarak ekonomik büyümenin darbe alacağı endişesi ile bakır aylık düşüşünü genişletiyor.

Londra Metal Borsası'ndaki 3 ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 1.8 kayıpla 7,356 dolara gerilerken bu ay yüzde 8 değer kaybetti. Bakır ekim ayında ise yüzde 14 yükselmişti. Şangay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki şubat teslimli bakırın tonu sabah seansında yüzde 1.5 kayıpla 54,650 yuan (8,581 dolar) oldu. New York Comex'teki mart teslimli bakırın poundu yüzde 0.6 düşüşle 3.371 dolardan işlem gördü.

"Avrupa'nın borç sorunu ve ABD'nin ekonomik büyümesi üstündeki endişeler bakırın kazancını kesiyor." diyen Dongxing Futures analisti Zhang Tianfeng, "Bu sorunlar biraz daha zaman almaya devam edecek." yorumunda bulundu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), dünyanın en büyük bankaları için kriterlerini revize etmesinin ardından, Bank of America Corp., Goldman Sachs Group Inc. ve Citigroup Inc.'nin kredi notunu "A"dan "A-"ye düşürdü.