Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası'nın zorunlu karşılık oranlarını düşürmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın piyasalara dolar likiditesi sağlamak üzere beş merkez bankasıyla  anlaştığını duyurmasıyla Avrupa Borsaları Kasım 2008'den bu yana en büyük dört günlük ralliyi gerçekleştirdi.

Barclays ve Deutsche Bank hisseleri ralli yaparken en büyük maden şirketlerinden BHP Billiton hisseleri emtia hisselerindeki yükselişe öncülük etti.

Gösterge Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 3.5'luk artışla 239.73 puan oldu. Son 4 günde endeks yüzde 8.9 oranında tırmandı. Endeks bugün erken saatlerde S&P'nin küresel bankaların kredi notunu indirmesiyle yüzde 1.1 değer yitirmişti.

Bugün İngiliz FTSE 100 Endeksi'nde yükseliş yüzde 2.9'u bulurken Fransız CAC 40 yüzde 3.9 yükseldi. Alman DAX'taki artış ise yüzde 4.9'a ulaştı.

Kopenhag'daki Nordea Bank'ta stratejist olan Henrik Drusebjerg, "Merkez Bankaları koordineli olarak hareket ediyor. Çin de bugün bir indirime gitti. Avrupalı liderlerin ise bir sonraki görüşmelerinde borç sorununun önüne geçeceğine dair de umutlar hakim" diye konuştu.