Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'nın en büyük ekonomisi Çin'de imalat üretiminin 2009'dan bu yana en düşük seviyesine gerilemesinin ardından ABD endeks vadelileri düşüş kaydetti ve Standard&Poor's 500 Endeksi'nin son 2 yılın en büyük 3 günlük rallisine ara vereceğine işaret etti.

Dünyanın en büyük temalı parkının operatörü ve ESPN spor ağının sahibi Walt Disney Co., Almanya'daki seansta yüzde 0.8 geriledi. Yahoo! Inc., Alibaba Group Holding Ltd.'ın şirketin arama motoru için daha kapsamlı görüşmeler yaptığını söylemesinin ardından yüzde 6.6 yükseldi.

Bu ay süresi dolacak olan S&P 500 Vadeli Kontratları yüzde 0.3 düşüşle 1,242 puana gerilerken, Aralık teslimatlı Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.2 kayıpla 12,014 puan seviyesine düştü.

Çin'de satın alma yöneticileri PMI Endeksi, Kasım'da 49 puana gerileyerek, daralmaya işaret etti.

Piyasanın ralli yapması için dayanağının olmadığını belirten Crossbridge Capital'in yatırım müdürü Manish Singh, 50'nin altındaki bir değerin, Çin'de imalatın daraldığının net bir işareti olduğunu söyledi. Singh, "Avrupa'daki çözülmemiş sorunlarla birlikte, Çin'in büyümesi de yavaşlarsa, bu çok kötü olur" dedi.

ABD hisseleri dün Fed'in diğer 5 merkez bankasıyla birlikte Avrupalı bankaların acil dolar fonlamasının maliyetini düşürmesinin ardından yüzde 4.3 yükseldi ve Mart 2009'dan bu yana en büyük 3 günlük rallisini kaydetti.