Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Önce haftaki düşüşün ardından geçtiğimiz hafta ABD'de işsizlik başvurularının sürpriz bir şekilde artış kaydetmesi ve Çin'den gelen zayıf imalat verilerinin küresel büyümeye ilişkin endişeleri canlandırmasıyla New York Borsası, 2009'dan bu yana gördüğü en büyük 3 günlük rallinin ardından, geri adım attı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 1,243.85 puana geriledi. Endeks geçtiğimiz 3 günde yüzde 7.6 oranda ralli yapmıştı.

"Bugünkü veriler ekonomide sarı ışığı yakıyor" diyen Solaris Group LLC'nin baş yatırım müdürü Timothy Ghriskey, Çin'in yavaşladığını ve işsizlik başvurularının da kötü geldiğine dikkat çekerek, Avrupa'daki sorunların da hâlâ devam ettiğini belirtti.

S&P 500 Endeksi dün 6 merkez bankasının Avrupa'daki borç krizi için ortak müdahale kararı alarak, bankaların acil dolar fonlama maliyetini düşürmesi ve Çin'in munzam karşılık oranlarını indirmesinin ardından yüzde 4.3 yükseldi. Böylece, endeksin bir gün içinde yüzde 3'ün üzerinde kazanç sağlaması, 2010'un başından bu yana 9. kez gerçekleşmiş oldu. Diğer 1 günlük yüzde 3 üzeri rallilerin de 8'inden 6'sında olduğu gibi, endeks bugün de ekside açıldı.