Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya'da dün yapılan seçim sonuçlarına tepki gösteren ve hile yapıldığını ileri süren binlerce Komünist Parti taraftarı Moskova ve Rusya'nın ikinci büyük kenti olan St. Petersburg merkezinde, ''Devrim'' sloganları atarak protesto gösterisi yaptı.

Rus haber ajansları, Moskova kent merkezinde bu akşam binlerce kişinin bir araya gelerek Kremlin'e doğru yürüyüşe geçtiğini belirterek, ''Devrim'' sloganı atan göstericilerin Rusya'dan Başbakan Vladimir Putin döneminin sona ermesi çağrısında bulunduğunu kaydettiler.

Yürüyüş için izin alan göstericiler, dün yapılan seçime hile karıştırıldığı ve utanç verici olduğunu belirterek, ''Putin'siz Rusya'' sloganı attılar.

İzin alınan bölgenin dışındaki Kremlin yakınında bulunan caddeye girmeye çalışan birçok göstericinin polis zinciriyle karşılandığını belirten Rus haber ajansları, polisin kalabalık grubu müdahale sonucunda ikiye böldüğü ve bazı göstericilerin gözaltına alındığını kaydettiler.

Bu arada, polis barikatını aşmayı başaran bir grup gösterici Kremlin'e doğru yürüyüşe geçince polisin müdahalesiyle karşılaşırken, polis gözaltına aldığı yaklaşık 30 kişiyi otobüslere bindirerek karakola götürdü.

Kremlin yakınlarındaki Puşkin Meydanı'nda akşam saatinde Komünist Parti'nin çağrısı üzerine 2 bin kişinin bir araya geldiğini, barikatı aşan grupların KGB merkezinin olduğu Lubyanka Meydanı'na doğru yürüdüğünü ve polisin grubu engellemek için yoğun çaba harcadığı belirtiliyor.

Radyo Eko Moskova, St. Petersburg'da da bu akşam üstü bir grubun dün yapılan seçim sonuçlarını protesto ettiğini belirterek, göstericilerin ''Putin'siz Rusya''sloganları attığını bildirdi.

İnterfaks ajansı, polisin izinsiz olduğu belirtilen gösteriye müdahale ettiğini çok sayıda kişiyi gözaltına aldığını, göstericilerin yer aldığı bölgenin atılan sis bombaları nedeniyle duman altında olduğunu duyurdu.

Rus basını, ST. Petersburg'da gözaltına alınanlar arasında ''Eko St. Petersburg'' radyosunun bir muhabirinin yanı sıra, ''Anti-Faşizm'' cephesi üyelerinin de bulunduğunu kaydetti.