Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Avrupa Vakıflar Merkezi yönetim kurulu üyeliğine en yüksek oyu alarak seçilen, 37 yıllık Sabancı Vakfı'nın faaliyetlerinin konuşulduğu programda, kalkınmayla sosyal gelişmenin paralel ilerlemediğini söyleyen Sabancı, ABD'yi örnek gösterdi; "Dünyanın en zengin ülkelerinden ama aynı zamanda eşitsizlikte de yüksek" dedi.

Eşitsizliklerin arttığı bir yüzyıla doğru gittiğimiz uyarısında bulunan Güler Sabancı, sivil toplum örgütlerine daha çok iş düşeceğinin altını çizdi ve "Bu yüzyıl STK'ların yüzyılı olacak" dedi.

"Esas yatırımımızı artık toplumsal değişim ile sosyal çalışmalara yapıyoruz"  diyen Sabancı, Avrupa'daki krizin vakfın çalışmalarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna, "Kriz moralleri etkileyen birşey. Ciddi bir belirsizlik var, bu insanları risk almaktan alıkoyan bir şeydir. Hayırseverlikte de sosyal değişim yaratmak için risk almak lazım. Biraz belki bizleri etkileyecek. Ama işi sadece mali açıdan görmemek lazım. Türkiye açısından Avrupa'ya bakınca daha iyi bir yerdeyiz, umuyorum ki Sabancı Vakfı'nın çalışmalarında etkilenmeye olmayacak" yanıtını verdi.