Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Draghi'nin tahvil alımı spekülasyonlarını ortadan kaldırmasıyla Avrupa Borsaları 2 haftanın en düşük seviyesine indi.

Peugeot Citroen ve Fiat, otomobil hisselerindeki düşüşe öncülük ederken BioMerieux ise yüzde 11 oranında değer yitirdi. Havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösteren İtalyan Finmeccanica ise Goldman Sachs'ın fiyat tahminini yüzde 44 oranında düşürmesiyle yüzde 9.4 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 1.5 düşerek 237.71 puan oldu. Endeks erken saatlerde AMB'nin faiz oranlarını düşürmesi ve bankalara yönelik 36 ay vadeli, sabit faizle ve sınırsız miktarda kredi imkanı başlatacağını söylemesiyle yüzde 1 kadar yükselmişti. Endeks, bu yıl bölgedeki krize dair endişelerle yüzde 14 değer kaybetti.

Cenevre'deki Louis Capital Markets'ta yönetici olan John Plassard, "Piyasalar önümüzdeki 3 günde bir sonuç çıkacağını ve somut bir adım atılacağını düşünmüyor. AMB'nin faizleri 50 baz puan düşürmesi de sürpriz olmadı" ifadesini kullandı.

Bugün Fransız CAC 40 Endeksi yüzde 2.5, İngiliz FTSE 100 Endeksi yüzde 1.1 oranında değer yitirdi. Alman DAX'taki kayıplar ise yüzde 2'yi buldu.