Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin kötüleyeceği düşüncesi ve Çin'de konut fiyatlarının 4. ayında da düşüş kaydetmesiyle gelişen piyasa hisseleri 5 günden bu yana ilk kez düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 kayıpla 935.62 puan oldu. Hong Kong'ta kote olmuş Çinli şirketlerin endeksi Hang Seng Çin Şirketleri Endeksi ve Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.4'er düştü. Türkiye'de İMKB 100 Endeksi yüzde 1.8 gerilerken, Macar forinti de euro karşsında rekor düzeyde değer kaybetti.

Avrupa Merkez Bankası, finansal kuruluşların gecelik mevduatlarının tüm zamanların en  yüksek seviyesine çıktığını açıkladı. Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Birliği'nin bilinmedik kapsamda bir resesyondan geçtiğini söyledi.

Citigroup Inc.'in raporuna göre Macaristan, finansman ihtiyacı konusunda Uluslararası Para Fonu IMF ile yılın ilk yarısında anlaşamayacak.

AMB'nin likidite önlemlerinin istenilen etkiyi yaratmadığını, bu sebeple piyasaların moralinin yeniden bozulduğunu söyleyen Danske Bank A/S'nin Kopenhag'taki ekonomistlerinden Lars Christensen, Macaristan kaynaklı sorunların da bölgeyi etkilediğini söyledi.

Agile Propert Holdings Ltd. yüzde 6.5 ve Çin'in en büyük inşaat malzemeleri üreticisi Anhui Conch Cement Co. yüzde 4.4 düştü.