Advertisement

Spor Toto Süper Lig'de Orduspor ile deplasmanda dün oynadığı karşılaşmada 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, son 7 deplasman maçında toplam 14 puan kaybetti.

Ligde 8. haftada Beşiktaş ile 2-2 berabere kalmasının ardından 12 maçlık üst üste deplasman galibiyeti kazanan takım rekoru sona eren Fenerbahçe, bu karşılaşma sonrasındaki dış saha maçları adeta kabus oldu.

Aldığı deplasman galibiyetleriyle geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak kapatmayı başaran Fenerbahçe, ligin ilk 7 haftasında da bu performansını sürdürmeyi başardı.

Bu sezon Beşiktaş maçına kadar oynadığı deplasman maçlarının tümünü kazanan Fenerbahçe, bu dönemde rakip sahada Gaziantepspor'u 3-1, Kayserispor'u 1-0 ve Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 yenmeyi başardı.



-Rekor sonrası kabus gibi deplasman haftaları

Fenerbahçe, Beşiktaş maçının son dakikalarında attığı golle skoru 2-2'ye getirip 1 puan almayı başarırken, sarı-lacivertlilerin üst üste 12 maçlık deplasman galibiyet rekoru bitip, kabus haftaları başladı.

Rekorun bitiminin ardından 7 deplasman maçı oynayan Fenerbahçe, bunlardan sadece 1'ini kazanırken, 2 yenilgi, 4 de beraberlik elde etti.

Fenerbahçe, Beşiktaş beraberliğinin ardından Sivasspor'a 2-0 mağlup olup uzun süre sonra deplasmanda maç kaybetti. Ardından deplasmanda Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan sarı-lacivertliler, sonraki dış saha maçında ezeli rakibi Galatasaray'a 3-1 yenildi.

Bu mağlubiyetin üzüntüsünü Bursaspor'u deplasmanda 2-0'lık skorla devirerek üzerinden atan Fenerbahçe, ilk yarının son haftasında Medical Park Antalyaspor ile 0-0, ikinci yarının ilk haftasında da Orduspor ile 1-1 berabere kalarak son 2 maçta 4 puan kaybı yaşadı.

''Sarı Kanaryalar'', Mersin İdman Yurdu ile dış sahada oynayıp kazandığı karşılaşmanın ardından oynadığı 7 deplasmanda maçında toplam 14 puan kaybetti. Fenerbahçe'nin, ligde lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde 2. duruma düşmesinde, alınan bu deplasman sonuçlarının da büyük katkısı oldu.



-Aynı dönemde iç saha performansı başarılı

Fenerbahçe, deplasmanda kötü sonuçlar aldığı 8 ile 18. haftalar arasında, iç sahada ise başarılı sonuçlar aldı.

Sarı-lacivertliler, bu dönemde iç sahada oynadığı 4 karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor ve Eskişehirspor'u 1-0, Ankaragücü'nü 4-2 ve güçlü rakiplerinden Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti.



-Rekorun ardından dış saha maçları

Fenerbahçe'nin 12 maçlık dış saha galibiyet serisi rekorunun ardından oynadığı ve 14 puan yitirdiği deplasman maçlarında aldığı sonuçlar şöyle:

Maç: Sonuç:

--------------------------------------

Beşiktaş-Fenerbahçe 2-2

Sivasspor-Fenerbahçe 2-0

Gençlerbirliği-Fenerbahçe 0-0

Galatasaray-Fenerbahçe 3-1

Bursaspor-Fenerbahçe 0-2

M.P. Antalyaspor-Fenerbahçe 0-0

Orduspor-Fenerbahçe 1-1