Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Paris'teki Aurel-BGC'nin bir teknik analisti, Euro Stoxx 50 Endeksi'nin, daha fazla kazançlara fırsat verecek olan Elliot Dalgası'nın üçüncü kısmının tamamlanması için önümüzdeki 4 hafta içinde yüzde 3.6 yükselmesi gerektiğini belirtti.

"Elliot Dalgası için 2 güzel eğri yakaladık" diyen teknik analist Gerard Sagnier, endeksin 3. bir eğri hazırlığında olabileceğini, ancak bunun kısa süre içinde, en geç Şubat başında gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Sagnier, Euro Stoxx 50'nin Ocak'ın sonundan önce 2,380 puandaki direnç seviyesini kırması hâlinde yüzde 13 artışla 2,605 puana çıkabileceğini öngördü. Ancak aynı süre içinde endeksin 2,190 puan seviyesindeki desteğine gerilemesi hâlinde, ralli yerine düşüş bekleniyor.

Elliot Dalgası'nın ilk kısmında endeks Eylül sonundan 28 Ekim'e kadar ralli yaptı. İkinci kısım ise 25 Kasım'a kadar görülen düşüş ile oluştu. Euro Bölgesi liderlerinin bölgedeki borç krizinin çözüm planı üzerinde çalışmalarıyla endeks, 12 Eylül'de kaydetmiş olduğu 2011'in en düşük seviyesinden yüzde 15 artış kaydetti.