Advertisement

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Adana Demirspor'u 4-1 yenenerek, 4. tura yükseldi.

Yedek ve genç oyuncularının şans bulduğu maçta, rahat bir futbol ortaya koyan sarı-kırmızılılar, Ayhan, Engin ve Sercan'ın (2) golleriyle sonuca giderek, adını bir üst tura yazdırdı.

Maçın ilk yarısında 3, ikinci yarısında ise 1 gol bulan Galatasaray'a karşı Adana Demirspor'un tek golünü ise skor 4-0 iken Erçağ Evirgen kaydetti.



-Servet Çetin'in alnı yarıldı

Karşılaşmanın henüz 3. dakikasında Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin'in, aldığı bir darbe nedeniyle alnı yarıldı.

Kale önünde kaptırdığı ve kalesinde tehlikeye neden olan bir top sonrası Servet, çıktığı hava topunda Adana Demirsporlu Emre Hasan Balcı'yla çarpıştı.

Çarpışma sonucu iki oyuncu da yerde kalırken, Servet Çetin sedyeyle saha kenarına götürüldü. Alnında kanama olan bölgeye bandaj uygulanan Servet, daha sonra tekrar oyuna döndü.



-Ayhan Akman, bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray'da forma şansı bulmakta zorlanan isimlerden Ayhan Akman, bu sezon ilk golünü Adana Demirspor'a karşı attı.

Çoğunluğu yedek olmak üzere ligde 8 maçta sahaya çıkan Ayhan Akman, Ziraat Türkiye Kupası'nda Adama Demirspor'a karşı Galatasaray'ın ilk golünü kaydetti.



-Sercan, gole alıştı

Sarı-kırmızılı ekibin ilk yarıda beklentinin altında kalan isimlerinden Sercan Yıldırım, Samsunspor maçının ardından Adana Demirspor karşısında da gollerini attı.

Bu sezon Galatasaray formasıyla ilk golünü ligde son oynanan Samsunspor maçında atan Sercan, Adana Demirspor maçında da fileleri 2 kez havalandırmayı başardı.

Öte yandan, Engin Baytar da ligdeki Sivasspor maçının ardından ikinci golünü Adana Demirspor ağlarına gönderdi.



-Riera yine kayıp

Sarı-kırmızılı ekipte performansı eleştiri konusu olan İspanyol futbolcu Albert Riera, Adana Demirspor'a karşı da etkili olamadı.

Rakibin Spor Toto 2. Lig ekiplerinden olması nedeniyle bu karşılaşmada kendisini daha fazla göstermesi beklenen Riera, ortaya koyduğu futbolla yine düş kırıklığı yarattı.



-Gençlerin gecesi

Galatasaray'ın Adana Demirspor'a karşı oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçı, takımın genç futbolcuları için de önemli bir şans oldu.

Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Mertan Caner Öztürk, sergilediği futbolla kendisinden beklenti içinde olanları düş kırıklığına uğratmazken, sezon başında Almanya'nın Eintracht Frankfurt takımından transfer edilen 18 yaşındaki Okan Derici de maçın ikinci yarısında forma şansı bularak, A takımda ilk kez forma giydi.

Sarı-kırmızılı A takımın bu sezon formasını ilk kez giyen bir diğer isim de, karşılaşmanın son 10 dakikasında forma şansı bulan Berk Yıldız oldu.