Advertisement

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerek, 4. tura yükseldi.

Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında Veli Kavlak'ın golüyle öne geçen siyah-beyazlılar, vasat bir oyun ortaya koydukları maçın ikinci yarısında Fernandes'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, 84. dakikada Kenan'ın golüyle farkı 1'e indirip umutlandıysa da Beşiktaş sahadan 2-1 galip ayrılarak, bir üst tura çıkmayı başardı.



-Yenilmezlik 12 maça çıktı

Beşiktaş'ın resmi maçlardaki yenilmezlik sayısı, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşması ile 12'ye çıktı.

En son 6 Kasım 2011'de deplasmanda oynadığı Gençlerbirliği maçını 4-2 kaybeden siyah-beyazlılar, ardından 9 Spor Toto Süper Lig ve 2 UEFA Avrupa Ligi maçında yenilgi yüzü görmedi.

''Kara Kartallar'', son olarak da Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak, resmi karşılaşmalardaki yenilmezlik serisini 12'ye taşıdı.

Beşiktaş, bu 12 maçın 8'ini kazanırken, 4'ünde berabere kaldı.



-Kadınlar ve çocuklar susmadı

Beşiktaş'ın seyircisiz oynama cezası nedeniyle, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını sadece kadın ve çocuklar izledi.

Kadın ve çocuklar, 90 dakika boyunca hiç susmadan sürekli takımlarını destekledi.

Maçın her dakikasında tezahüratlar yapan ve takımlarına destek veren kadın ve çocuk taraftarlar, erkekleri aratmadı.



-''Beleştepe'' ile karşılıklı tezahüratlar

Seyircisiz oynama cezası nedeniyle maça giremeyen bazı erkek taraftarlar, maçı ''Beleştepe'' diye adlandırılan ve stadın bir bölümünü gören yerden izledi.

Kapalı tribünde bulunan kadın ve çocuk taraftarlar, zaman zaman ''Beleştepe''de bulanan taraftarlarla karşılıklı tezahüratlar yaptı.



-Veli, ikinci golünü attı

Sezon başında Avusturya'nın Rapid Wien takımından transfer edilen Veli Kavlak, Beşiktaş formasıyla resmi maçlardaki 2. golünü attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının 2. dakikasında kafayla fileleri havalandıran Veli, daha önce de Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Orduspor ile oynanan ve 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren maçta gol atmıştı.



-Fernandes, 3. golüne ulaştı

Beşiktaş'ın 2. golünü atan Manuel Fernandes ise bu sezon resmi maçlardaki 3. golüne ulaştı.

Portekizli futbolcu, daha önce Spor Toto Süper Lig'deki Manisaspor ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki Stoke City maçlarında birer gol kaydetmişti.