Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, ABD ekonomisindeki büyüme işaretlerinin, Avrupa borç krizinin Asya ihracatını olumsuz etkileyeceği yolundaki endişelere ağır basması sonucu yükseldi. Gösterge endeks, bu hareket sonucu, son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 artarak, Singapur saati ile 13:56'da 951 puan seviyesine çıktı. Endeks, bu hareketle birlikte, 7 Aralık'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 1 yükselirken, Hindistan'da Sensex Endeksi yüzde 0.9 geriledi. GCL-Poly Energy Holdings Ltd., polisilikon fiyatlarının sıçraması ile birlikte, güneş enerjisi şirketlerinin hisselerine gelen alımlara öncülük etti. Çin'de küçük bankalar, enflasyonın geçen ay yavaşlamasının etkisi ile değer kazandı. Infosys Ltd., tüm yıl için dolar bazında satış tahminini düşürmesinin etkisi ile yüzde 6.4 geriledi.

ABD merkez bankasına göre, dünyanın en büyük ekonomisi, Kasım ayı sonları ve Aralık ayı döneminde "ılımlı bir büyüme" gösterdi. ABD'de, bugün açıklanacak olan perakende satışların, Aralık ayında, Bloomberg News'un anketine katılan 75 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, yüzde 0.3 artması bekleniyor.

Manila'da Metropolitan Bank & Trust Co.'dan Allan Yu, "ABD verilerinin gücü piyasayı biraz yukarıda tutuyor" dedi ve "Para politikasında gevşeme Çin ekonomisini destekleyecek ve piyasalar için olumlu olacak. Umarım, Avrupa'dan ilave şoklar gelmez" değerlendirmesinde bulundu.