Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'nın piyasa değeri bakımından en büyük ikinci bankası Sumitomo Mitsui Financial Group Inc.'in yönetimindeki bir grup, Royal Bank of Scotland Group Plc'nin uçak birimini yüzde 7.3 milyar dolara satın alıyor. Anlaşma, dünyanın en büyük leasing işletmesi satın alımına işaret ediyor.

İngiliz banka tarafından yapılan açıklamaya göre, aynı zamanda Sumitomo Group'un da ortağı olan Japon banka, 206 uçağı olan birimin kontrolünü üstlenecek. 2015'e kadar 87 uçak daha alınacak. Sumitomo Mitsui, RBS Aviation Capital'i gelişen piyasalar ve Asya'da genişlemek için kullanacaklarını söyledi.

Japon ekonomisindeki yavaşlamadan doğan sıkıntıları telafi etmek için deniz aşırı alım arayışında olan Koichi Miyata başkanlığındaki Sumitomo Mitsui, ihalede China Development Bank Corp. ve Wells Frago&Co.'yu geride bıraktı. RBS geçtiğimiz hafta 3,500 kişilik istihdam kesintisine gideceiğini ve İngiliz Hükümeti tarafından 3 yıl önce kurtarılmasından bu yana 160 milyar sterline ulaşan varlık satışlarına devam edeceğini açıklamıştı.

Sumitomo Mitsui'nin bu tür bir alımda bulunmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Tokyo'daki Deutsche Bank AG'nin analistlerinden Yoshinobu Yamada, Sumitomo'un iç piyasadaki operasyonlarından daha yüksek kâr marjı elde ettiğini söyledi. yamada, Japon bankalarının önümüzdeki dönemde Avrupa'daki alımlarda etkin olacaklarını aktardı.

Sumitomo-RBS Aviation anlaşması, 1999'dan bu yana bir Japon bankasının yaptığı en büyük alım.