Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), 2015 yılına dek kamu kesiminden 70 bin kişinin işine son verecek olan Kanada'yı ikaz ederek, "istihdama odaklanma" çağrısında bulundu.

İLO'nun Yıllık İstihdam Eğilimleri Raporu'nda, gelişmiş ülkelerin iş gücü piyasasına zarar verecek boyutlarda kemer sıkma önlemleri almaya başladıkları belirtildi.

Raporu Kanada basınına değerlendiren ILO İstihdam Eğilimleri Birimi Şefi Ekkehard Ernst, kemer sıkma politikalarının, negatif geri besleme döngüsünü tetiklediğini ifade ederek, bunun başka olumsuzlukları beraberinde getirdiğine dikkati çekti.

Gelişmiş ülkeler ve küresel iş gücü piyasalarındaki bu tür sıkıntıların, o bölgelerle sınırlı kalmayıp, başka bölge ve ülkeleri de tetiklediğini anlatan Ernst, çözümün yeni istihdam alanları açmakta olduğunu kaydetti.

Kanada Hükümeti, halen uygulanan ve 2015 yılına dek kademeli olarak devam edecek olan plan ile devlet dairelerinde görev yapan yaklaşık 70 bin kişiyi işten çıkaracağını açıklamıştı. Hükümet, bu plan ile bütçeye toplam 8 milyar dolarlık tasarruf sağlamayı hedefliyor.

İLO'nun raporuna göre, dünyada halen 200 milyon kişi işsiz. Gelecek 10 yıl içinde 600 milyon kişilik istihdam açılması gerektiği belirtilen raporda, 900 milyon işçinin ise aileleri ile birlikte açlık sınırında yaşadığı ifade edildi.