Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in Açık Piyasa Komitesi'nin faiz tahmini açıklamasının öncesinde bakır, çinko, kurşun ve nikel dört aydan fazlasının yükseğine çıktı.

Londra Metal Borsası'ndaki (LME) üç ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 1.2 kadar artışla 19 eylül tarihinden beri en yüksek seviye olan 8,455.25 dolar olurken Tokyo saati ile 14.01'de 8,403 dolardan işlem gördü. Çinkonun tonu 2,166.25 dolara değerken kurşun ise tırmanışını 8. güne taşıdı.

6 baz metalin işlem gördüğü LME Endeksi geçtiğimiz yıl yüzde 22 geriledikten sonra Avrupa'nın borç krizine dair endişelerinin erimesi ve olumlu ABD verileri ile bu yıl yüzde 11 yükseldi. 24 emtianın işlem gördüğü Standard & Poor's GSCI Endeksi yüzde 2.4 çıkış yaparken MSCI Dünya Endeksi ise 5.4 yükseliş kaydetti. dünyanın en büyük endüstri metalleri tüketicisi Çin'de piyasalar bu hafta yeni yıl tatili nedeniyle kapalı.

Australia & New Zealand Banking Group kıdemli emtia stratejisti Nick Trevethan konuyla ilgili "Çin piyasasının kapalı olması hacmi düşük tutuyor." açıklamasında bulundu.