Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, ABD'de istihdam verilerinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından değer kazandı ve tüketici şirketlerinin hisselerine gelen alışların öncülüğünde, geçen haftaki rallisini genişletti. Euro, Yunan liderlerin fonlama anlaşması konusunda görüşmelerini sürdürmeleri ile birlikte, 16 önemli para biriminin çoğu karşısında değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:38'de yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı, endeksin 3 Şubat'ta yüzde 1.5'lik bir ralli yapmasının ardından yüzde 0.3 geriledi. Euro dolar karşısında yüzde 0.5 değer kaybetti ve Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları karşısında düştü. Petrol yüzde 0.6 gerilerken, kauçuk son iki haftanın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. Avustralya'da CDS'ler son altı ayın en düşük seviyesine indi.

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, Euro Bölgesi maliye bakanlarının 130 milyar euroluk (170 milyar dolar) ikinci kurtarma paketinin tehlikeye girdiğini kaydetmelerinin ardından, parti liderleri ile harcama kısıntılarının artırılması konusunu görüşüyor. Yunan liderler, uluslararası kreditörlerin anlaşmaya varılması için bugün Atina saati ile 11:00'i son zaman olarak belirlemelerinin ardından bugün bir kez daha biraraya gelecek.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. Döviz stratejisti Emma
Lawson, "Eurodaki hareket, Yunanistan'da anlaşmaya varılamayabileceği endişeleri ile doğrudan ilintili" dedi ve "Bugünkü toplantı öncesi, döviz piyasasında tereddüt var" değerlendirmesinde bulundu.