Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'a dair endişeler ve ülkedeki görüşmelerden bir anlaşma çıkmayacağı endişesiyle petrol üç günün zirvesinden geriledi. Vadeli kontratlar Yunanistan'ın fonlama anlaşması için sürenin dolmasına yaklaşılması ile yüzde 1.3 kadar düştü.

Öte yandan Afrika'nın en büyük petrol üreticisi olan Nijerya'da militanların İtalyan Eni SpA'nın petrol boru hattına zarar vermesiyle Brent petrolün Batı Teksas petrolüyle arasındaki fark sekizinci günde de açıldı.

Avrupa ekonomisindeki durgun büyümenin kalıcı olabileceğini belirten Jefferies Bache'in üst düzey broker'ı Christopher Bellew, "ABD ekonomisindeki topatlanma, Çin'de yumuşak iniş beklentileri ve Suriye'deki ayaklanmalar fiyatları yukarı yönlü destekleyebilir" dedi.

Mart teslim bakır 1.26 dolar düşerek Nymex'te 96.58 dolar oldu. Kontrat 3 Şubat'ta 1.48 dolar yükselerek 97.84 dolar olmuş ve 31 Ocak'tan beri en yüksek seviyeden kapanmıştı. Bu yıl fiyatlar yüzde 2.1 düştü. Mart teslim Brent petrol ICE Futures Europe'ta 66 sent düşerek 113.92 dolardan işlem gördü.

Böylece Brent petrol Batı Teksas petrolüne oranla 17.20 dolar prim yaptı. Bu, 8 Kasım'daki kapanıştan bu yana en büyük fark.