Advertisement
HABERLER ABONE OL

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, dün akşam saatlerinde geçirdiği kalp krizi geçirerek, hayata veda etti.

Ford Otomotiv Sanayi AŞ'den yapılan açıklamada, ''Başardığı büyük projeler ile Koç Topluluğu'na ve Otomotiv Camiası'na unutulmayacak eserler bırakan Genel Müdürümüz Sayın Nuri Otay ani bir kalp krizi neticesi 6 Şubat akşamı vefat etmiştir. Otay ailesine başsağlığı ve sabır, merhuma Allah'tan rahmet dileriz'' denildi.

Açıklamada, Otay'ın cenaze törenine ilişkin bilgilerin bilahare aktarılacağı bildirildi.

Kocaeli Fabrikası'nın ilk müdürü

Otay, Ford Otosan'da 1983 yılında metot mühendisi olarak başladığı kariyerine, 1 mart 2010 tarihinden itibaren Genel müdür olarak devam ediyordu.

Otay, İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra çocukluktan beri hayranlık duyduğu otomobil sektöründeki kariyerine 1983 yılında Ford Otosan'da başladı.

İlk görevi Elektroforez Boyahane projesinin otomasyon sisteminin devreye alınması olan Otay, daha sonraki yıllarda Dış Satın Alma Müdürlüğü, İstanbul Fabrika Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Otay, 2000 yılında kurulan Kocaeli Fabrikası'nın ilk Müdürü olarak global bir üretim tesisinin büyüme dönemini yaşadı.

2007 ve 2008 yıllarında Ford Avrupa'nın yönetim merkezinin bulunduğu Köln Üretim Tesisleri'nin Direktörü olarak Ford Motor Company bünyesinde görev yapan Otay, 2009 yılında Genel Müdür Başyardımcısı olarak Ford Otosan'a geri döndü. Otay, 2010 yılının Mart ayında Ford Otosan Genel Müdürlüğü görevini üstlendi.

1957 doğumlu Nuri Otay evli ve bir erkek çocuk babasıydı.