Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euronun Yunanistan'ın kurtarma paketini garantilemek için yürüttüğü görüşmelere ilişkin kaygılarla düşüş kaydetmesinin ardından Japon hisselerin çoğunluğunda değer kaybı görüldü. Nikkei 225 Endeksi 3 ayın zirvesinden gevşedi. Kayıplar, Japan Tobacco Inc.'in kazanç tahminini yükseltmesi ve yükselen kargo ücretlerinin nakliye şirketlerini desteklemesinden ötürü sınırlı oldu.

Satışlarının yüzde 31'ini Avrupa'da kaydeden fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc., euronun yen karşısındaki kazançlarını silmesi üzerine yüzde 0.6 değer kaybetti. Dünyanın en büyük ikinci sigara üreticisi Japan Tobacco, Mart'taki depremin ardından satışların beklenilenden daha kısa sürede normale dönmesiyle yüzde 5.8 primlendi. Japonya'nın en büyük 3. nakliye şirketi Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. yüzde 1.9 artış kaydetti.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 8,899.42 puana gerilerken, Topix Endeksi de yüzde 0.1 kazançla 770.57 puanla Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine işaret etti.

Piyasanın Yunanistan'daki saç tıraşı görüşmelerin sonuçlarından endişeli olduğuna dikkat çeken Tokyo'daki SMBC Friends Securities Co.'nun stratejistlerinden Fumiyuki Nakanishi, tarafların aynı zamanda Yunanistan'ın yeniden finansmanını sağlayıp sağlayamayacağını da görüşmesinin beklendiğini söyledi.