Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gün boyu iyi gelen şirket karlarıyla yükselen Avrupa Borsaları daha sonra gelen ufak çaplı satışlarla günü ekside kapattı. Yurt içinde İMKB 100 endeksi ise Avrupa'nın aksine gelen alımlarla 61 bin puanın üzerine çıktı. Avrupa'nın para birimi euro, Yunanistan Başbakanı Papadimos ve koalisyon liderlerinin kurtarma paketi konusunda anlaşamayacağı spekülasyonuyla dalgalı seyir izliyor.

Wall Street'te borsalar ise karışık seyir izliyor. S&P 500 Endeksi erken saatlerde yüzde 0.4 kadar düşmesinin ardından yerel saatle 2:28'de yüzde 0.1 yükseldi ve 1,348.03 puan oldu. Dow yüzde 0.1'den daha az değer kaybederek 12,873.24 puan olurken Nasdaq Teknoloji Endeksi alıcılı seyrediyor.

EURO BÖLGESİ DAĞILIRSA ALTIN 2,500 DOLAR OLUR

Gün boyu değer kaybeden doların daha sonra yeniden yükselmesiyle altın ve gümüş fiyatları geriledi. Gümüş 12 haftanın zirvesinden düşüşe geçti.

Nisan teslim altının ons fiyatı Comex'te yüzde 0.7 düşerek 1,736.10 dolardan işlem gördü. Mart teslim gümüş kontratı da yüzde 1.1'lik değer kaybıyla 33.81 dolardan işlem gördü. Erken saatlerde fiyat 34.52 dolara yükselmişti. Platin ve paladyum fiyatları ise yükseldi.

Bu arada Capital Economics'e göre euro bölgesinin dağılması durumunda altın fiyatları 2,500 dolara kadar yükselebilir, emtia fiyatları ise sert düşüşler kaydedebilir.  

ABD'de petrol stoklarının arttığını gösteren verilerle petrol de dalgalı seyir izliyor. Nymex'te Mart teslim petrol kontratının varil fiyatı 98.11 dolardan işlem gördü. Bakır ise Çin hükümetinin konut alıcılarını destekleyeceğini açıklamasıyla 20 haftanın zirvesine yükseldi.

Yarın Yunanistan konusundaki gelişmeler piyasalar tarafından yakından izlenmeye devam edecek. Yarın akşam Euro Bölgesi Maliye Bakanları Brüksel'de Yunanistan'a dair görüşmelerde bulunmak için toplanacak.