Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın kreditörleriyle anlaşma sağlayacağına ilişkin iyimserlik ve Nippon Paper Group Inc.'in beklentinin üzerinde kazanç açıklamasının sektörü yukarı taşımasının ardından Tokyo Borsası kazanç ağırlıklı bir gün geçirdi; Topix Endeksi 6 ayın zirvesine işaret etti.

Nippon Paper yüzde 5.8 yükseldi. Satışlarının yüzde 39'unu Avrupa'da gerçekleştiren Nippon Sheet Glass Co. yüzde 6.3 değerlendi. Çin'i en büyük pazarı olarak gösteren inşaat makineleri üreticisi Komatsu Ltd., Çin'de enflasyonun yükselmesinin ülkenin parasal genişleme ihtimalini sınırlamasının ardından yüzde 0.9 geriledi.

Topix Endeksi yüzde 0.2 kazançla 783.58 puandan 5 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini kaydetti. Endeks günün erken saatlerinde yüzde 0.6 düşmüştü. Nikkei 225 Endeksi ise dün 28 Ekim'den buyana ilk kez 9,000 puanın üzerine çıkmasının ardından yüzde 0.2 düşüşle 8,997.11 puana geriledi.

AMP Capital Investors Ltd.'ın yatırım stratejileri müdürü Shane Oliver, "daha önceki vak'aları hatırlarsak, Yunanistan bu kez de son dakikada anlaşacak" dedi.