Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Tokyo Borsası, Yunanistan Parlamentosu'nun kemer sıkma planını onaylamasının, Japon ekonomisinin dördüncü çeyrekte beklentinin üzerinde daraldığına işaret eden verileri geride bırakmasıyla artış kaydetti.

Avrupa'yı en büyük pazarı olarak gören cam üreticisi Nippon Sheet Glass Co. yüzde 3 değerlendi. Sanayi robotu üreticisi Fanuc Corp., şirketin akıllı telefon parçaları yapmak için kullanılan üretim araçlarını ikiye katlayacağına yönelik planlarına ilişkin haberin ardından yüzde 2.6 primlendi. Yazıcı hizmetleri sağlayıcısı Dai Nippon Printing Co., yıllık kazanç tahminini düşürmesinin ardından yüzde 3.8 geriledi.

Dikkatlerin Avrupa'daki ve diğer deniz aşırı ülkelerin gelişmelerinde yoğunlaştığını belirten Tokyo'daki Monex Group Inc.'in piyasa analistlerinden Toshiyuki Kanayama, "Japonya'da yatırımcılar zaten negatif bir GSYH rakamı bekliyordu. Bunun üzerine Avrupa ve gelişen ekonomiler yavaşlıyor ve Tayland'da iseller vardı. Tüm bunlar son çeyrekte büyümünenin gerilemesine neden oldu" dedi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.7 kazançla 9,008.55 puana çıktı. Endekste düşüş kaydeden her hisseye karşılık 3 hisse değerlendi. Daha kapsamlı Topix Endeksi, erken saatlerde yüzde 0.2 düşüş kaydetmesinin ardından toparlandı ve yüzde 0.5 yükseldi.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri bugün yüzde 0.5 yukarıda seyrediyor. Endeks Yunanistan'ın temerrüte düşmesini önleme planının bozulacağına ilişkin endişelerin ve ABD'de Tüketici Güveninin beklentinin üzerinde düşüş kaydetmesinin etkisiyle 10 Şubat'ta yüzde 0.7 gerilemişti.