Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de perakende satışlar, Amerikalıların tatil sonrası indirimli satışların avantajından yararlanmaları ile birlikte arttı. Bu durum, hanehalklarının harcama yaparken tutumlu olduklarını işaret ediyor.

Aralık ayında revize rakamla değişiklik göstermeyen perakende satışlar, Ocak ayında yüzde 0.4 arttı. Aralık ayında perakende satışlar, revize edilmemiş rakamla yüzde 0.1 artış olarak açıklanmıştı. Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, perakende satışların yüzde 0.8 artış göstermesi bekleniyordu. Artışın beklenenden daha düşük çıkması, otomobil satışlarındaki beklenmedik düşüşe dayandırılıyor. Otomobil satışları haric tutulduğunda, perakende satışlar, yüzde 0.7 ile beklenenden daha hızlı bir artış gösterdi.

New York'ta TD Securities kıdemli ABD stratejisti Millan Mulraine, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "Perakende satışlar güvendeki iyileşme ile yön buluyor, ancak gelirlerdeki artış da bunu destekliyor" dedi.

Bloomberg News'un anketine katılan 75 ekonomistin tahminleri yüzde 0.0 ile yüzde 2 artış arasında değişti.

Oto hariç perakende satışlardaki artış, Mart ayında bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti. Bu verinin yüzde 0.5 artması bekleniyordu.