Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugün piyasalarda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 6 Avrupa ülkesinin kredi notunu düşürmesi geniş yankı buldu. Moody's yaptığı açıklamada İtalya, İspanya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Malta'nın kredi notunu indirdiğini bildirdi. İspanya'nın kredi notunu iki kademe, diğer 5 ülkenin kredi notlarını birer kademe düşüren kuruluş, bu ülkelerin kredi notlarının görünümünü ise 'negatif' olarak belirledi.

Gelen haberi fiyatlayan Borsalarda düşüşler görüldü. İlk seans yatay seyir izleyen İMKB 100 Endeksi'nde ikinci seansta kar satışları hzlandı. İMKB ilk seansta 60 binin üzerinde tutunmayı denedi ancak daha sonra kar realizasyonuyla bu puanın altına gevşedi.

Avrupa borsaları günü hafif çaplı satışlarla tamamlarken ortak para birimi euro dolar karşısında yüzde 0.6'lık düşüşle 1.3107 seviyesine geriledi. Dolar bugün 16 ana para birimi karşısında yükseldi.

ABD BORSALARI DA SATICILI

ABD'de ise perakende satışların beklenenin altında kalması da hisse senedi piyasalarına olumsuz yansıdı. Bank of America hisseleri yüzde 3.4 oranında değer kaybederken Goodyear hisseleri karının beklenenden düşük gelmesiyle yüzde 5.6 değer yitirdi.

S&P 500 Endeksi yerel saatle 1:22'de yüzde 0.6 düşerek 1,343.79 puan oldu. Dow Jones ise 12,815.50 puana indi.

Bugünkü haber akışı hisse senetlerinin yanı sıra emtia piyasasını da vurdu. Birçok emtia değer kaybetti. Altın, dolardaki yükselişin etkisiyle değer yitirdi. Nisan teslim altın Comex'te 1,723.40 dolardan işlem gördü.  Erken saatlerde 101 doları aşan petrol fiyatları ise dalgalı seyir izliyor. Gümüş ve bakır fiyatları da emtiadaki düşüşe ayak uydurdu.