Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Minneapolis Fed, ABD'deki kazanç eşitsizliklerinin, işsizlik yardımları gibi varlık transferlerine rağmen, 2010'da rekor kırarak 2. Dünya Savaşı sonrası zirvesine tırmandığını söyledi.

Salı günü açıklanan ve Fabrizio Perri ve Joe Steinberg tarafından kaleme alınan Minneapolis Fed'in raporunda, ABD'nin en fakir yüzde 20'sinin, medyana kıyasla savaş sonrası dönem boyunca en kötü performansını gösterdiği ifade edildi. Düşük kazançlı hanehalkı, en son Büyük Depresyon döneminde bundan daha kırılgan bir performans göstermişti.

Minneapolis Fed'in çalışmasına göre, ABD'deki en fakir yüzde 20'sinin geliri, işçilerin işlerini kaybettiği ve iş gücü piyasasından çıkmaya karar verdiği resesyon dönemindeki medyan seviyesinin yüzde 30 altına düştü.

Kongre'nin işçiler için geçici vergi muafiyetlerinin süresinin uzatmasının ardından Amerikalı milyonerlerin vergilerinin artırılmasına yönelik yasa çalışmalarına başlayan ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık seçimlerinin temel noktasına da bu eşitsizliği koydu.

Dün konuşan Obama, Kongre'ye vergiler konusunda yalnızca işçilere vergi muafiyeti vermekle kalmamaları çağrısında bulundu.

ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi, 17 Şubat'ta 145 milyar dolarlık istihdam paketini tamamladı ve Obama'nın imzası için Beyaz Saray'a gönderdi.