Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Telecom Italia SpA ve BASF SE gibi şirketlerin karlarını açıklamasının ardından, üç günlük düşüş sonrası, alış ağırlıklı seyrediyor. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri yükseldi.

İtalya'nın en büyük telefon şirketi Telecom Italia yüzde 4.7 yükseldi. Dünyanın en büyük kimya şirketi BASF SE, karının beklentilere paralel çıkmasının ardından yüzde 2.7 prim yaptı. SAP AG, temettüsünü yüzde 83 artırmayı planladığını duyurmasının etkisi ile yüzde 1.4 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 08:25'te 264.3 puana çıktı. Endekste, düşen bir hisse karşılığı iki hisse değer kazandı. Gösterge endeks, buhaftayı yüzde 0.6 kayıpla geçirmeye yönlendi. Mart vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 yükseldi ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3'lük bir çıkış gerçekleştirdi.

Bugün ABD'de TSİ 15:30'da açıklanacak olan birinci el konut satışları verisinin, Bloomberg News'un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerine göre, Ocak ayında son dokuz ayın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Bunun yanında, Tüketici Güveni endeksinin ise Şubat ayında düşüş göstermesi öngörülüyor.

Stoxx 600 Endeksi, Avrupa Komisyonu'nun Euro Bölgesi'nin bu yıl, İtalya ve İspanya'nın olumsuz etkisi ile daralacağı uyarısında bulunmasının ardından, dün itibariyle, üç gün ard arda düşüş gösterdi. Ancak endeks, ABD ekonomik verilerinin beklenenden iyi çıkmasının desteği ile halen bu yıl yüzde 8 yukarıda.