Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus adına sosyal paylaşım sitesi ''twitter''da hesap açılacak ve önemli mesajları duyurulacak.

Vatikan Radyosu'ndan yapılan açıklamada, Papa Joseph Ratzinger'in her Pazar geleneksel olarak yaptığı Angelus duası ve önemli konuşmalarının, ''twitter''daki 140 karakterlik iletiler halinde takipçilerine duyurulacağı belirtildi.

''Corriere della Sera'' gazetesinin haberinde, adına pek çok sahte hesap olan Papa'nın ''BenedictusPPXVI'' kullanıcı ismiyle ''twitter''da yer alacağı bildirildi.

Basına yansıyan haberlerde, 85 yaşındaki Papa'nın kısa iletileri kendisinin yazmasının beklenmediği ancak hesabın sosyal iletişim için Papa 16. Benediktus'un rızası alınarak açılacağı ve her iletinin kendisinin onayıyla yayınlanacağı ifade edildi.

Başpiskopos Claudio Maria Celli, dünyanın dört bir tarafından gençle iletişim kurulması için de ''pope2you'' kullanıcı ismiyle ''twitter'' hesabı açtıklarını dile getirdi.

Papa 16. Benediktus'un yeni girdiği twitter'da, aralarında Milano, Durban, Sao Paolo gibi önemli şehirlerin başpiskoposlarının yer aldığı 6 kardinalin hesabı bulunuyor.