Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, ABD'de konut ve istihdam verilerinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından, teknoloji sektörünün öncülüğünde, alış ağırlıklı seyrediyor. Endonezya'da hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki yükselişten dolayı enflasyonun hızlanacağı endişeleri ile değer kaybetti.

Dünyanın üçüncü büyük mobil telefon üreticisi Samsung Electronics Inc., Seul'deki işlemlerde, yüzde 1.7 yükseldi ve Tayvan'ın ikinci büyük likit kristal ekran üreticisi AU Optronics Corp. yüzde 6.7 prim yaptı. Oto perakendecisi PT Astra International yüzde 3.7 düştü ve Hindistan'ın en büyük mortgage bankası Housing Development Finance Corp., Citigroup Inc.'nin şirketteki yedi yıllık yatırımından çıkmasının ardından yüzde 4.6 geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, artı ve eksi bölgeleri arasında en az sekiz kez gidip geldikten sonra, yüzde 0.2 yükselişle, Hong Kong saati ile 14:54'te 1,061.28 puana çıktı. Endeks bu hafta boyunca yüzde 0.1 geriledi.

Morgan Stanley'in şef Asya ve gelişen piyasalar stratejisti Jonathan Garner, "Teknik olarak aşırı alım durumundayız. İstisnai bir fon akışı var ve değerlemeler de artık süper ucuz değil" dedi ve "Bazı risk faktörleri var ve özellikle endişe duyduğumuz bir faktör petrol fiyatları. Burası petrol ithal eden bir bölge ve petroldeki yükseliş, piyasalarda kısa vadede bazı sorunlar yaratabilir" değerlendirmesinde bulundu.