Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Hacettepe üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, tıp fakültesinde dünyada ilk kez gerçekleştirilecek çift kol ve çift bacak nakli operasyonunun başladığını bildirdi.

Tuncer, İzmir'de bir kadavradan alınan çift kol ve çift bacağın bir hastaya, aynı kadavradan alınan yüzün de bir başka hastaya nakledilmesi için yaklaşık 2 saat önce operasyona başladıklarını söyledi.

Çift kol ve çift bacağın plastik cerrahi, ortopedi ve diğer ilgili uzmanların katılımıyla nakledilecek hastanın dünyada ilk olacağını vurgulayan Tuncer, aynı uzmanların nakledilecek organları da İzmir'e giderek aldıklarını kaydetti.

Yüz naklinin de bir erkek hastaya yapılacağını ifade eden Tuncer, operasyonların gece geç saatlere kadar sürmesinin beklendiğini bildirdi.


-Oğlunun organları bağışlanan anne Akan: Oğlum şimdiye kadar beni hiç üzmedi. Genç yaşta hayatını kaybetti

İzmir'in Çeşme ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrasında dün beyin ölümü gerçekleşen ve yüzü, kolları, bacakları, böbrekleri ile karaciğer ve korneaları bağışlanan 40 yaşındaki erkek donörün annesi Cemile Akan, ''Oğlum şimdiye kadar beni hiç üzmedi. Genç yaşta hayatını kaybetti'' dedi.

Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde ikamet eden anne Cemile ve baba Kazım Akan, çiftinin evinde oğullarını kaybetmenin acısı yaşanıyor.

Oğlunun askerde çektirmiş olduğu fotoğrafa sarılarak ağlayan anne Cemile Akan, ''Oğlum şimdiye kadar beni hiç üzmedi. Genç yaşta hayatını kaybetti. Oğlumla her zaman gurur duydum. Geride çocuklarını bıraktı'' dedi.

İsmi açıklanmayan donörün evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.