Advertisement

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinden Metris Cezaevine götürülen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, Cemil Turan, Coşkun Çalık ve Mehmet Yenice, buradaki işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevinden tahliye oldu.

Tahliye olan sanıkları, cezaevi önünde uzun süre bekleyen yakınları ve bir grup taraftar karşıladı.

Şekip Mosturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailelerine kavuştukları için mutlu olduklarını, ama buruk bir sevinç yaşadıklarını söyledi.

Mosturoğlu, ''Başkanımız, yönetici arkadaşımız İlhan bey, diğer arkadaşlarımız tahliye olmadılar. Onun için ruhumuz içerde, vücudumuz dışarda. Arkadaşlarımız masum. Masumiyetlerine en az kendi masumiyetimiz kadar inanıyoruz. İnşallah onlar da en kısa sürede tahliye olacaklar. İnşallah hem o arkadaşlarımızın hem kendimizin aklanması noktasında gereken her türlü savunmayı yapmaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

Mecnun Otyakmaz da gazetecilerin soruları üzerine, ''İddianame açıklandığında sadece Fenerbahçe maçıyla ilgili olduğunu gördük. Bu, tutuklanmamıza çok büyük etkendi. Biraz özel yetkili mahkemelerin işleyişiyle mücadele etmek zorunda kaldık. Tanıklar tamamlandıktan sonra içerdeki arkadaşlarımızın da tahliye olacağını ümit ediyor, bekliyoruz. İçerideki arkadaşlarımızın masumiyetine de tüm kalbimizle inanıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Otyakmaz, bir gazetecinin, ''Bu karar, Sivasspor'un aklanması demek midir?'' şeklindeki sorusuna karşılık da ''Tabii ki öyle. Şimdi erkenden konuşmayalım. Her şey zaman ilerledikçe ortaya çıkacaktır. İfademizde zaten söyledik. Her şey ayan beyan ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum'' dedi.

Tahliye olan sanıklar, yakınlarına ait araçlarla cezaevinden ayrıldı.

Bu arada, tutuksuz yargılanmalarına karar verilen 7 sanıktan Ömer Ülkü'nün de işlemlerinin tamamlanmasının ardından Silivri Cezaevinden tahliye olacağı öğrenildi.