Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, yeni kurtarma planının koşullarını yerine getirmek için Yunanistan'ın gösterdiği çabalardan umutlu olduğunu söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Almanya'nın kuzeyinde bulunan Stralsund kentinde biraraya gelen Juncker, Euro Bölgesi maliye bakanlarının üzerinde anlaştığı 130 milyar euro  tutarındaki ikinci kurtarma planının şartlarını yerine getirmek konusunda Yunanistan'ın çabalarından umutlu olduğunu belirtti ve Başbakan Lucas Papademos liderliğindeki hükümetin sorumluluklarını çok ciddi bir şekilde yerine getireceğine olan inancını dile getirdi.

Juncker, mali disiplinin gerekli olduğuna, üstelik herşeyden önce hükümetlerin görevi olduğuna dikkati çekerek, ''Hiç kimse Yunanistan'ın hızla toparlanacağına inanmıyor. Hiç kimse Yunanistan'ın planlı büyüme politikaları ve dayanışmamız olmadan işin içinden çıkabileceğine de inanmıyor. Bunun sorumluluğunu biz üstleneceğiz'' dedi.

Euro Bölgesi maliye bakanlarının, 1-2 Mart tarihlerinde Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinden önce hafta içinde biraraya gelerek 130 milyar euro değerindeki ikinci kurtarma paketinin aktif hale gelmesi için Yunanistan üzerinde öngörülen tedbirleri ele alacaklarını belirten Juncker, liderler zirvesinde ise Avrupa'da büyümeyi teşvik etmenin yollarının tartışılacağını vurguladı.