Advertisement

Yıldırım Demirören, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'ndeki yıllık olağan idari ve mali genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, kulübün kendisine olan borcuyla ilgili olarak, ''Herkes borcumu konuşuyor, ben Beşiktaş'a borcumu hibe edeceğim ama tek şartım var, bundan sonraki başkan ve yöneticiler, Beşiktaş'ın kasasına koydukları her parayı onlar da hibe edecekler'' diye konuştu.

Başkan Demirören'in bu konuşması üzerine salonda bulunan kongre üyeleri ayağa kalkarak dakikalarca kendisini alkışladı.

Oldukça duygulanan Demirören de ''Son olarak sizlerden helallik istiyorum, ben hakkımı helal ediyorum'' dedi.

Siyah-beyazlı kulübün, başkan Yıldırım Demirören'e 103 milyon lira borcu bulunuyor.

'Bugün hayatımın en zor konuşmalarından birini yapmak üzere buradayım'' diyen Demirören, ''Bir babanın çocuğuna vedası gibi hislerle doluyum. 4 sene yönetimde, 8 sene de yüce Beşiktaşımızın başkanlık koltuğunda sizlerle birlikte iyi ve kötü günler geçirdik. Tabii ki hatalarımız oldu ama, ne yapmak istediysek yüce Beşiktaşımızı ve sizleri mutlu etmek için yaptık. Bu süreçte sizleri kırdıysam şimdiden affola'' diye konuştu.

-''Borçlanma, rakiplerimizle rekabet için''-

2002'de kulübün borcunun 11 milyon dolar civarında olduğunu anlatan Demirören, şöyle devam etti:

''Ezeli rakiplerimizin de aynı civardaydı. Bugün de aynı düzeyde, hatta onlarınki biraz daha fazla. Bu da rakiplerimizle rekabet için, sahada başarı için, alınacak kupalar içindi. 2004'ten bu yana ben ve yönetimim 6 şanlı kupa kazandırdık. Basketbolda ilk kez Türkiye Kupası'nı kazandık. Bayan basketbolda Cumhurbaşkanlığı ve şampiyonluk kupaları kazandık, bayan voleybolda Balkan Kupası'nı alıp, bedensel engelli basketbolda iki kez şampiyon olduk. Atletizmde dünya şampiyonu sporcu çıkardık, satrançta, briçte şampiyonluklar kazandık. Bütün kupaları toparlayan namağlup hentbol takımı kurduk. Iverson, Simao, Williams, Guti, Quaresmalarla Beşiktaşımızın adını dünyaya duyurduk. Avrupa'da örneği olmayan Fulya'yı Beşiktaş'a kazandırdık.''

-Stat müjdesi-

Yıldırım Demirören, İnönü Stadı'nın yıkılarak yeniden yapılmasını kapsayan stat projesinin en önem verdiği proje olduğunu da belirterek, ''Stat projemizin, uzun uğraşlar sonucunda, Sayın Başbakanımızın verdiği sözle izinleri tamamlanma aşamasına geldi, Beşiktaşımıza hayırlı olsun. Kişiler seçilmek için stat projesinden bahseder, ben veda ederken bunun müjdesini veriyorum'' dedi.

-Taraftarlara seslendi-

Siyah-beyazlı taraftarlara da seslenen Demirören, şunları kaydetti:

''Bir mesajımız da dünyanın en büyük taraftarı olan Beşiktaş taraftarına. Sosyal sloganlarıyla, destekleriyle her zaman zirvede olmuştur. Eğer taraftarlar başkan ve yönetimine her koşulda sahip çıkmazsa, bir tek rakiplerimizi memnun ederler. Onlardan ricam, her koşulda takımına, başkanına ve yönetimine bundan sonra sahip çıkmalıdırlar.''

Demirören, genel kurul üyelerine de seslenerek, ''Bir mesajım da sizlere; başkanlar, yöneticiler ne yapıyorlarsa Beşiktaşımızı yüceltmek için yapıyorlar ve yapacaklar. Genel kurul üyelerinden tek ricam, Beşiktaşlılık duruşunu kimsenin bozmasına izin vermeyin'' ifadelerini kullandı.

Bu arada, başkan Demirören, konuşmasının ardından oldukça duygulanırken, daha sonra salondan ayrıldı.