Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin ekonomik toparlanmasının hızlandığı ve Avrupa'nın borç krizini kontrol altına alacağına yönelik sinyallerin etkisiyle yen, euro karşısında yüzde 0.8 değer kaybederek son 4 ayın en düşük seviyesini kaydetti.

Çin Merkez Bankası'nın, IMF kaynaklarına daha fazla katkı yaparak kendi payına düşeni yapacağını söylemesinin ardından euro, 7 gündür devam eden kazançlarına tutundu ve 2010'dan bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti. G-20 ülkeleri, Avrupa'ya daha fazla finansal yardıma ilişkin kararlarını 2 ay içinde vereceklerini açıkladı. Dolar, çok hızlı değerlenmiş olabileceği sinyalleri üzerine yen karşısında kaydetmiş olduğu 9 ayın zirvesinden gevşedi. Filipin pezosu, faiz indirimi spekülasyonuyla geri adım attı.

Piyasanın, dünyanın büyüme konusundaki en kötü senaryoyu önleyebileceğini düşünmesinden ötürü yatırımcıların yen satışlarında rahat olduğunu belirten Ueda Harlow Ltd.'ın kıdemli Döviz analistlerinden Toshiya Yamauchi, G-20'nin borç krizini çözmek için çaba gösterdiğini söyledi.

Euro karşısında 109.93 yen ile 31 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini kaydetmiş olan yen, Tokyo saati ile 14:08 itibariyle 109.07 yende seyrediyor. Japon yeni dolar karşısında 81.20'den 81.10'a yükseldi. Yen, dolar karşısında 81.67 seviyesinden 31 Mayıs'tan bu yana en düşüğüne işaret etmişti. Euro/Dolar paritesi ise 1.3448'den 1.3447'ye geriledi.