Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hükümetinin büyümeyi desteklemek üzere para politikasını daha da esneteceği beklentisi Çin hisselerini destekledi; Şanghay Bileşik Endeksi 3 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Bir gazetenin, eski bir merkez bankası yetkilisinin kredileri artırmaya yönelik önerilerine yer vermesinin ardından China Vanke Co. imar şirketleri arasındaki yükselişe öncülük etti. Dongfeng Automobile Co. ve Anhui Jianghuai Automobile Co., Çin'in bu yıl yalnızca yerli marka otomobil alacağını söylemesi üzerine yüzde 10 değerlendi. China Oilfield Services Ltd., 9 ayın en yükseğinde seyreden petrol fiyatlarının petrol araştırma ekipmanı taleplerini destekleyeceği spekülasyonu üzerine, 7 ayın en yüksek değerini kaydetti.

Hükümetin bu yıl mali desteği artırarak ekonomiyi teşvik etmek için daha fazla alanı olduğunu belirten Shanghai River Management Co.'nun genel müdürü Zhang Ling, parasal genişlemenin bütün yıl konuşulacak bir konu olduğunu, para politikasının ölçülü seviyede yapılacağını söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 2,457.5 puan ile 17 Kasım'dan bu yana en yüksek kapanışına yöneldi. CSI 300 Endeksi yğzde 1.1 artışla 2,675.96 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çin hisselerinin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi Cuma günü yüzde 0.1 yukarıda kapandı.

Geçtiğimiz hafta merkez bankasının munzam karşılık indirimini açıklamasının ardından Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 3.5 oranında ralli yaptı. Endeks geçtiğimiz hafta 6. kazançlı haftasını tamamlayarak, Kasım 2010'dan bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti.