Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Group 20 ülkelerinin Avrupa'nın yardım çağrısını geri çevirmesinin ve IMF'nin küresel ekonominin görünümü ile ilgili uyarmasının ardından bakır talebin baltalanacağı endişesi ile geri çekiliyor.

Londra Metal Borsası'ndaki üç ay vadeli bakırın metrik tonu yüzde 0.9 düşüşle 8,457.25 dolar olduktan sonra Şangay'da yerel saat ile 15.33'te 8,493.25 dolardan alıcı buldu. Şubat ayında yüzde 2 değer kazanan bakır üst üste 2 aylık kazanca hazırlanıyor. Şangay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki mayıs teslimli kızıl metalin tonu yüzde 1.3 artışla 60,400 yuandan (9,585 dolar) kapandı.

Şangay'daki Minmetals Futures Co analisti Xiong Dabiao, Avrupa'nın borç krizinde önceden kestirilemeyen engeller mevcut ve bu da bakıra olan talebi baltalayacak. Buna rağmen tüm emtia çerçevesinde bakırda da yakın vadede olumlu yönde bir açılma etkisi görülebilir." açıklamasında bulundu.

Uluslararası Para Fonu IMF'nin Başkanı Christine Lagarde dünya ekonomisinin kırılgan finansal sistem, yüksek borç ve artan petrol fiyatlarının ortasında hala daha tehlikeli bölgeden çıkamadığını açıkladı. G-20, Almanya öncülüğündeki Avrupa'nın borç krizi için yardım edin çağrısını geri çevirdi. Almanlar bugün Yunanistan'ın ikinci kurtarma paketini oylayacaklar. Avrupa'nın en büyük ekonomisi aynı zamanda 1 -2 mart tarihinde düzenlencek olan Avrupa Zirvesi'nde gerekirse  bölgenin olası finans dayananğını 750 milyar euroya yükseltmeyi tartıyor.