Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa ve ABD'de tüketici güvenlerinin beklentileri aşmasının, Japon ihracatçılarını desteklemesi üzerine Japon hisseleri değerlendi; Nikkei 225 Endeksi son 2 yılın en kazançlı ayına yöneldi. Bu hafta iflas başvurusu yapmış olan Elpida Memory Inc. 6 yene düştü.

Satışlarının yüzde 80'ini deniz aşırı ülkelerde gerçekleştiren fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 1.2 primlendi. Japonya'da sanayi üretiminin beklentinin üzerinde artması üzerine Nippon Steel Corp., çelik üreticilerindeki kazançları devam ettirdi. Çip üreticisi Elpida'nın günlük düşebileceği sınırların kaldırılmasının ardından yüzde 98 geriledi.

Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.9 kazançla 9,804.69 puana çıkarak, bu ayı yüzde 11 yukarıda tamamlamaya hazırlanıyor. Daha kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.5 artışla 842.89 puana yükseldi. Endekste düşüş kaydeden her 2 hisseye karşılık 3 hisse değerlendi.

Tüketici Güveninin güçlü olmasından ötürü ABD ekonomisinin sağlam olmasını bekleyen Chuo Mitsui Asset Management Co.'nun Tokyo'daki genel müdürü Naoteru Teraoka, Euro Bölgesi'ndeki beklentilerde de ilerleme olduğunu, bunun da borç krizinde en kötünün geri kaldığı anlamına gelebileceğini söyledi.