Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

JP Morgan Chase & Co., bankaların kazançlarını sınırlayan düzenlemelerin ardından, mevduat ve yatırımları 100 bin doların altında olan müşterilerinin yüzde 70'inin, kendileri için kârsız olacağını belirtti.

New York merkezli bankanın tüketici ve şirket bankacılığı biriminin CEO'su Todd Maclin, "yalnızca eğer şirket bankaları müşterilerini ve daha fazla zenginleri dikkate almazsanız, ne olabileceğini söylemeye çalışıyorum" dedi.

ABD'nin en büyük bankaları, pasif takas ücretlerini ve kredi limitini aşma cezalarını sınırlayan düzenlemeden kaynaklanan kayıp kazançlardan ötürü sıkıntı çekiyor ve bu da düşük mevduatları bulunan müşterileri, bankalar için daha da pahalı hâle getiriyor.

Maclin, Jamie Dimon'un CEO'luğunu yaptığı JP Morgan'ın en büyük fırsatının cüzdanı bol ve şirketle bağları olan müşteriler olduğunu söyledi.

"Kayıp kazançların, daha yüksek varlıklı müşterilerin oranının artmasıyla telafi edilmesinin gerektiğine" dikkat çeken Maclin, "maliyetleri ve zamanınızı harcadığınız yeri, fırsatın olduğu yere çekmeniz gerek" dedi.

JP Morgan, varlıklı ilişkilerin derinleştirilmesinde büyük fırsatın yattığını, fakat 100 bin doların altında mevduat ve yatırımı bulunan müşterilerin ise yaratabileceği fırsatların sınırlı olacağını savundu.