Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın bölgedeki bankalara tahminin üzerinde kredi sağlamasının ardından Fed Başkanı Ben Bernanke'nin ekonomiye ilişkin sunum yapmasının öncesinde ABD endeks vadelileri çok değişiklik göstermedi.

iPad ve iPhone'ların üreticisi Apple Inc., New York'taki erken seanslarda yüzde 0.7 kazanç sağlayarak 539 dolardan fiyatlandı. Petrol fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle Exxon Mobil Corp., Frankfurt'ta yüzde 0.6 değerlendi. Dünyanın en büyük ince güneş panelleri üreticisi First Solar Inc., 4. çeyrekte zarar açıklamasının ardından yüzde 6.8 geriledi.

AMB'nin ikinci uzun vadeli refinansman operasyonuna ilişkin açıklama yapmasının ardından Mart vadeli Standard&Poor's 500 kontratları yüzde 0.1 kazançla 1,373 puana çıktı. Bu ay yüzde 4.6 yukarıda seyreden endeks bu yıl ABD ekonomisinin toparlanmasına ve Avrupa'daki borç krizinin kontrol altına alınacağına ilişkin iyimserlik ile yüzde 9.1 oranında ralli yaptı. Dow Jones Endeksi dün 2008'den bu yana ilk kez 13 bin puanın üzerine çıktı. Dow Jones Endeks Vadelileri yüzde 0.1 artışla 13,008 puandan işlem görüyor.

Uzun vadeli refinansman operasyonunda oldukça olumlu rakamların geldiğini belirten Brewin Dolphin Securities Ltd.'ın fon yöneticilerinden, Guy Foster, Fed'in ekonomik toparlanmaya ilişkin ihtiyatlı bir ton kullanmasını beklediğini aktardı.