Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ayın son gününde ABD Borsaları Ben Bernanke'nin açıklamaları sonrasında satıcılı seyrediyor. S&P 500'de emtia hisseleri en büyük düşüşü kaydetti. Altın üreticisi Newmont Mining hisseleri yüzde 4.3, First Solar hisseleri ise zarar açıklamasıyla yüzde 11 değer yitirdi. Apple hisseleri ise piyasa değerinin artmasıyla yüzde 1.4 yükseldi.

S&P 500 endeksi yerel saatle 1:50'de yüzde 0.1 düşerek 1,370.56 puan oldu. Yine de endeks Şubat'ta yüzde 4.5 oranında yükseldi. Dow Jones 7.34 puan düşerek 12,997.78 puana indi.

Nasdaq endeksi ise erken saatlerde 2000 yılından bu yana ilk kez 3,000 puanı aştı ancak endeks şu sıralar yüzde 0.2 düşükte seyrediyor.

Bloomberg HT'ye Fed Başkanı Bernanke'nin bugünkü açıklamalarını değerlendiren Finans Yatırım'dan Burçin Mavituna, "Bernanke ılımlı büyüme beklediğini söyledi, katılmamak mümkün değil. Ilımlı büyüme piyasalarda kalıcı toparlanmanın işaretidir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ŞUBAT İYİ BİTTİ, MART NASIL OLACAK?

Yurt içinde ise borsalar ayın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Mavituna, hisse senedi piyasalarında Şubat ayının iyi geçtiğini belirterek, "Son 2 aydaki yükselişle mart ayında yatay piyasa beklentisi oluşabilir. Ama senenin tamamında Türkiye'de endeksin önceki görmüş olduğu zirvelere kadar iddialı performans göstereceği beklentisine sahibim" diye konuştu.

ALTIN SERT DÜŞTÜ

Bugün altın Fed'in ekonomiyi desteklemek için bir adım atmayacağına dair beklentiyle sert düştü. Metal kontratları yüzde 3.9 oranında geriledi ve 1,718.80 dolara kadar çekildi. Böylece sarı maden yılın en büyük düşüşünü kaydetti.

Petrol ABD'de stokların artmasıyla Nymex'te 105.67 dolara kadar geriledi. Brent tipi petrol 121.27 dolardan işlem görürken bakır fiyatları da düşüşe ayak uydurdu.

Bugün dolar endeksi ise yüzde 0.2 düşmesinin ardından yüzde 0.5 yükseldi. Para birimi euro karşısında 1.3343 seviyesine ulaştı.