Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların, ABD'de bugün açıklanacak olan imalat ve işsizlik maaşı başvuruların ekonominin sağlığına ilişkin bir şeyler söylemesini beklerken, ABD endeks vadelileri büyük değişiklik göstermedi.

Finisar Corp., satış tahminlerinin, analistlerin beklentisinin altında kalması üzerine açılışın saatler sonrasında düşüşe geçti. Stryker Corp., Wells Fargo&Co.'nun hisse tavsitesinin ardıdnan harekete geçebilir.

Vadesi bu ay dolacak olan Standard&Poor's 500 kontratları yüzde 0.1 kazançla 1,366 puana çıktı. Dow Jones Endeks Vadelileri de yüzde 0.1 artışla 12,955 puandan işlem gördü.

ABD hisseleri ve ekonomik verilerin, geri her adım için en azından 2 ileri adım attığını, bunun da trendi her iki tarafta güçlendirdiğini belirten Charles Schwab Corp.'un yatırım yöneticilerinden Kully Samra, yüksek petrol fiyatlarının küresel ekonomi için tehdit oluşturduğuna, ancak toparlanmanın devam edeceği konusunda iyimserliklerini koruduklarını söyledi.

S&P 500 Endeksi bu yıl beklentinin üzerinde gelen ekonomik verilerin etkisiyle yüzde 8.6 yukarıda seyrediyor. Teknoloji ve finansal hisseler 2012'de yüzde 13 değerlenerek, 10 sektöre öncülük etti.