Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı politikacıların krizde dönüm noktasına geldiklerini belirtirken yönlerini krizden büyümeye doğru çevirmeleri ile Avrupa hisse senetleri ortalama olarak yükseldi, Stoxx Avrupa 600 Endeksi haftalık kazanç sağladı.

International Power Plc (IPR) ve Barclays Plc (BARC)  hisseleri hizmet kuruluşu ve banka hisselerini yükselişine öncülük etti. Her iki sektör de Goldman Sachs'ın tavsiyesini artırmasının ardından Stoxx Avrupa 600 Endeksi'ndeki en iyi performans sergileyen sektör oldu. SBM Offshore NV (SBMO) hisseleri yüzde 16 değer kazandı.

Stoxx 600 (SXXP) Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükselişle Londra'da yerel saatle 16.30'da 267.27 seviyesine geldi. Avrupa Merkez Bankası'nın Avrupa bankalarını desteklemsi ile gösterge endeksi bu hafta yüzde 0.9 değer kazandı.

Batı Avrupa'nın 18 ulusal gösterge endeksinden 15'i günü artıda kapattı. Fransa'nın CAC 40 Endeksi yüzde 0.1'den daha az yükselirken Almanya'nın DAX Endeksi ise yüzde 0.3 geriledi. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.3 düştü.