Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, tahvil sahiplerini bir defaya mahsus 100 milyar euro (140 milyar dolar) zarar yazma teklifi götüreceklerini gerekli olduğu takdirde de zorlamayua hazır olduklarını söyledi.

Bloomberg Televizyonu'ndan Nicole Itano'ya yaptığı açıklamada “Bu en iyi teklif" diyen Venizelos, “Çünkü bu en iyi teklif, tek teklif ve sürecek olan tek teklif. Bu kritik bir hafta." vurgusu yaptı.

Avrupalı liderler iki yıllık borç krizinde yeni bir sayfa açmak için ilk test ile karşı karşıyalar. 106 milyar euro swapının başarısı 8 mart sonuna kadar ne kadar yatırımcının zarar yazmaya ikna olacağına bağlı. 

12 bankanın ve yatırımcının temsil edildiği Uluslararası Finans Enstitüsü'nden  (IIF) bugün yapılan açıklamada teklifin kabul edimesini planladıkları belirtildi. Enstitü National Bank of Greece SA, BNP Paribas, Commerzbank AG ve Deutsche Bank AG gibi elinde büyük miktarda Yunan tahvili bulunduran şirketleri bünyesinde barındırıyor. IIF'ye göre sadece 450 şirketten fazlasına hizmet veren Landesbank Baden-Wuerttemberg teklifin karşısında duruyor.