Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rehn, Euro Bölgesi'ndeki borç krizine ilişkin bir konferansta yaptığı konuşmada, bölgenin hafif bir resesyondan geçtiğine dikkati çekti ancak reformların sürdürülebilir büyüme için sağlam bir temel oluşturduğunu vurguladı.

Ocak ayında yaptığı açıklamada, bu yılın ilk yarısında ekonomik faaliyetlerde düşüş beklendiğini belirten Rehn, bu tahminin şu anda gerçekleşmekte olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan İspanya'nın bütçe açığı sorununa değinen Rehn, hükümetin 2013 yılında bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranını yüzde 3'e çekme taahhüdünü yerine getirmek için orta vadeli bir strateji ortaya koyması gerektiğine işaret etti.

Rehn, İspanyol hükümetinin bu yıl ve gelecek yıla yönelik bütçe planları konusunda detaylı bilgiye ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada, dana önce yüzde 4,4 olarak açıklanan 2012 yılı bütçe açığı hedefini yakalayamayacaklarını belirterek, bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının bu yıl yüzde 5,8 olmasını öngördüklerini ve bu hedefin makul olduğunu söylemişti. Rajoy ayrıca 2013 yılı için bütçe açığı hedeflerinin hala yüzde 3 olduğunun altını çizmişti.