Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'de enflasyonun 20 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin, hükümetin parasal genişleme için alanını artırması ve Yunanistan'ın borç takasını tamamlaması üzerine Asya Borsaları artış kaydetti.

Satışlarının yüzde 21'ini Avrupa'da gerçekleştiren Japonya'nın en büyük tüketici elektronikleri ihracatçısı Sony Corp. yüzde 4.3 yükseldi. Guangchou R&F Properties Company Ltd., Çinli imar şirketlerinin kazançlarına öncülük etti. Newcrest Mining Ltd., metal fiyatlarının  yükselmesinin ardından yüzde 4.2 değer kazandı. Avustralyalı maden şirketi Lynas Corp., Malezya Hükümeti'nden, ülkede nadir metal rafinerisi üretimine onay çıkması üzerine yüzde 9.3 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.1 kazançla 127.33 puana çıktı. endeks bu hafta 11 haftadır devam ettirdiği kazançlı dönemini sonlandırdı ve haftayı yüzde 0.7 ekside kapadı. Endeks Mart 2009'dan bu yana yüzde 80 yükseldi.

İnsanların yatırım piyasası konusunda biraz daha iyimser göründüğünü belirten Sidney'daki White Funds Management'ın yatırım yöneticilerinden Angus Gluskie, bugün insanların Yunanistan riskinin bir süreliğine masadan kalktığını ve ekonomik verilerin doğru yöne gittiğini hatırlayacağını söyledi.