Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Çin'deki yavaşlamanın dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde para politikasında gevşeme getirip getirmeyeceğinin değerlendirilmesi ile birlikte, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin dört hafta üst üste yükseliş göstermesini takiben durgun seyrediyor.

S&P 500 Endeksi'ndeki enerji ve finans hisseleri düşerken, kamu hizmeti şirketlerinin hisseleri değer kazandı. Citigroup Inc., Avrupa'da ülke tahvillerinin temerrüte karşı sigorta maliyetlerinin (CDS'ler) son sekiz haftanın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından yüzde 0.9 değer kaybetti. Piyasa değeri bakımından ABD'nin en büyük eğlence şirketi Walt Disney Co., Janney Montgomery Scott'un not artırımı sonrası yüzde 0.9 yükseldi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 düşerek, New York saati ile 10:04'te 1,369.16 puana geriledi. ABD hisse senetlerinin gösterge endeksi son dört haftada yüzde 2.1 yükseldi. Dow Jones Endeksi ise 11.81 puan ya da yüzde 0.1 yükselerek 12,933.83 puana çıktı.

New York'ta Victory Capital Management Inc. şef yatırım yetkilisi Erick Maronak, "ABD oldukça iyi durumda" dedi ve "Şirketler oldukça iyi performans gösteriyor. Ekonomi istediğimiz seviyelerde işlemiyor, ancak yine de iyi. Avrupa'nın iyileşmesi yıllarca büyük çaba gerektirecek. Çin büyük bir soru işareti" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi bu yıl, 9 Mart itibariyle, ABD ekonomik verilerinin beklenenden iyi çıkması ve şirket karlarının 12 çeyrektir üst üste beklenenden daha iyi seviyelerde gerçekleşmesinin etkisi ile yüzde 9 yükseldi.